Campagnetoolkit Warme Dagen

Elk jaar in de zomer hebben we enkele warme dagen. De hoge temperatuur en ozonpieken kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom vraagt de Vlaamse Overheid om extra acties te ondernemen tijdens de waakzaamheidsfase van 15 mei tot 30 september.

Erg warme dagen kunnen leiden tot gezondheidsklachten zoals kortademigheid, irritatie van de ogen, hoofdpijn en zelfs een gevaarlijke hitteslag. Ook kan de werking van geneesmiddelen verstoord zijn. Sommige mensen lopen een verhoogd risico op reacties door hitte of ozon: baby’s en jonge kinderen, ouderen, chronisch zieken en hulpbehoevende personen. Ook bij een sportief of cultureel evenement moet je hiermee rekening houden. Zorg voor anderen en voor jezelf.

De campagnetoolkit Warme Dagen en webwinkel voor intermediairen bieden je een mix van goede voorbeelden aan op vlak van informeren en sensibiliseren, omgevingsgericht werken en afspraken maken. Door in te zetten op een mix van acties realiseer je betere resultaten

Wil je graag ondersteuning bij het uitdenken van een lokaal warmteplan? Neem dan gerust contact op met de medisch milieukundige van het Logo van jouw regio.