23/07/2018 - Bereid je voor op erg warme dagen

Vanaf zaterdag 21 juli wordt heel warm weer voorspeld.
 

Draag zorg voor anderen

Werk je met kinderen, senioren, of kwetsbare groepen draag dan extra zorg voor hen. Let er op dat ze voldoende water drinken en zoek samen met hen verkoeling op.
 

Hou jezelf koel: water zorgt voor verkoeling

Zoek je  de koelte op door te gaan zwemmen doe dit dan enkel in de officiële zwemvijvers en kustzones. Daar wordt de waterkwaliteit opgevolgd en is er toezicht van redders. Volg de raadgevingen van de redders en bescherm je tegen de zon. Meer info op www.kwaliteitzwemwater.be .

Water koelt af maar wordt beter niet verspild. Gezien de extreme droogte wordt in een aantal provincies aangemaand om zorgzaam om te gaan met drinkwater. Het vullen van kleine plonsbaden en het inrichten van waterspelletjes, zonder extreme verspilling van kostbaar drinkwater, kan zeker nog worden toegelaten in het belang van de volksgezondheid. Het gebruik van regenwater voor activiteiten waarbij contact tussen mond en water kan plaatsvinden, wordt vanuit gezondheidsstandpunt afgeraden. Een voetenbadje vullen met regenwater is geen probleem. Het vullen van een zwembad met regenwater wordt afgeraden.
 
 
Meer tips op de website warmedagen.be of op de facebookpagina.


Keer terug naar het nieuwsoverzicht