27/03/2015 - Gezond uit eigen grond!

​Tuinieren is populairder dan ooit. Mensen willen gezonde voeding uit eigen streek en gaan zelf aan de slag. Ze zaaien en planten groenten en fruit of leggen een kippenren aan. Zelf tuinieren is duurzaam, goedkoop en gezond. Maar een goede oogst vraagt wel een goede voorbereiding: gezonde tuingrond, een goede locatie, de juiste plantencombinaties, hygiëne bij het tuinieren … Daarom lanceert de Vlaamse overheid de campagne ‘Gezond uit eigen grond’. Het doel: op een heldere manier uitleggen hoe een gezonde moestuin eruitziet, en wat een tuinier nodig heeft voor een goede oogst. 

Een gezonde moestuin begint bij gezonde grond: een vruchtbare bodem, zonder vervuiling. Daarom biedt de website www.gezonduiteigengrond.be een slimme webtool aan die met snelle vragen de belangrijkste factoren in kaart brengt. Ligt de moestuin vlak bij een drukke weg? Is er industrie in de buurt? Stoken de buren soms een vuurtje in de tuin? Na afloop krijgt de tuinier een duidelijk advies. Een aanrader voor iedereen die houdt van lekkere, verse en gezonde groenten.

Bij het campagnemateriaal vind je flyers, affiches en voorbeeldartikels om te publiceren in uw gemeenteblad. En een powerpointpresentatie die je kan gebruiken in een opleiding rond tuinieren.

Je kan affiches en flyers bestellen door een mailtje te sturen naar milieu.gezondheid@lne.vlaanderen.be met vermelding van aantal en postadres.


Keer terug naar het nieuwsoverzicht