07/05/2015 - Glyfosaat: krijg je nu kanker van deze onkruidbestrijder en wat doet de overheid?

Al meer dan een maand is de controverse rond glyfosaat, het werkzame bestanddeel van onder andere Roundup, als het ware ontploft na de bekendmaking van een bericht van het International Agency for Research on Cancer (IARC). Hierin wordt deze specifieke stof ingedeeld in de categorie “Waarschijnlijk kankerverwekkend”. Hierop werd heel wat media- en politieke aandacht aan het onderwerp besteed, maar hoe zit het nu? Wat doet de overheid wel of niet en waarom?
 
Om hierop een antwoord te bieden, heeft de bevoegde dienst ‘Federale OverheidsDienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu’ vandaag (7 mei 2015) een stand van zaken en analyse gepubliceerd op zijn website: www.health.belgium.be/eportal/Environment/19103109#.VUtJ1Y7tlBc.
 
Wil je snel meer weten over wat die categorieën van IARC (1, 2A,2B, 3 en 4) eigenlijk willen zeggen, bekijk dan zeker deze Engelstalige video: www.youtube.com/watch?v=CbBkB81ySxQ.
 
Heb je last van ongewenste beestjes of planten, probeer het dan misschien eerst zonder pesticiden met de tips op www.zonderisgezonder.be.
Meer weten over wat bepaalde beestjes kunnen doen? Check www.gezondheidenmilieu.be/nl/hoofdthemas/ongewenste_dieren-54.html.
 


Keer terug naar het nieuwsoverzicht