16/03/2018 - Luchtkwaliteit in en rond onze scholen

Rekening houdend met de grote(re) kwetsbaarheid van kinderen voor luchtvervuiling is de luchtkwaliteit in te veel Belgische scholen zorgwekkend of ronduit slecht. Dat is de conclusie van de eerste grootschalige meting van de luchtkwaliteit in 222 Belgische scholen. Het onderzoek gebeurde op initiatief van Greenpeace in partnerschap met de Gezinsbond, la Ligue des Familles, ouderverenigingen (KOOGO, VCOV en GO!-ouders), Allergienet vzw, Bral vzw, Netwerk Duurzame
Mobiliteit en burgerbewegingen BruxselAir en Clean Air Bruxelles. Het Nederlandse ingenieursbureau Buro Blauw begeleidde de metingen en waarborgde een wetenschappelijk onderbouwde uitvoering. Het volledige eindrapport “Mijn lucht, mijn school” behandelt in detail de meetresultaten, gezondheidseffecten, de meetmethode en de aanbevelingen voor scholen en beleidsmakers.

De luchtkwaliteit in Vlaanderen kan verbeteren en jij, als beleidsmaker, of als individu kan daar aan meewerken. Voor inspiratie en ondersteuning kan je terecht op www.gezondheidenmilieu.be en bij de medisch milieukundige van het Logo.


Keer terug naar het nieuwsoverzicht