Actieweek Gezond Binnen 2016

VIGeZ, de Vlaamse Logo's, Zorg en Gezondheid en Kom op tegen Kanker slaan in het najaar de handen in elkaar:

  • Van 14 tot 18 november 2016 vindt de actieweek 'Gezond Binnen' opnieuw plaats: "Woon gezond, samen naar een rookvrij huis!"
  • De actieweek loopt samen met de campagne "Binnen roken is nooit oké" van Kom op tegen Kanker. Deze loopt van 14 tot 27 november.


 
  • Wil je de campagne "Binnen roken is nooit oké" breed bekendmaken? Neem dan een kijkje welke campagnematerialen er beschikbaar zijn.
  • Wil je deelnemen aan de actieweek 2016 'Woon gezond, samen naar een rookvrij huis!'? Bekijk dan in de menukaart wat je kan doen, bestel materialen of neem dan contact op met de medisch milieukundige van het Logo van je regio.

Passief roken of meeroken
Passief roken is in Vlaanderen de belangrijkste milieufactor in huis voor het verlies van gezonde levensjaren. In Vlaanderen zitten 68.000 kinderen nog elke dag in de tabaksrook. Hierdoor hebben ze meer kans om ziek te worden. Veel ouders weten dat meeroken ongezond is en nemen al maatregelen. Alleen zijn er heel wat misverstanden. Zo is roken onder de dampkap of aan het open raam geen oplossing. De schadelijke rookdeeltjes verspreiden zich toch nog in huis zonder dat je er iets van merkt: in de lucht, op de meubels, het speelgoed. Rook dus enkel buiten. Zo zorg je ervoor dat kinderen niet meeroken.


Wil je acties organiseren rond gezond binnenmilieu, maar een ander thema dan passief roken? Neem dan hier een kijkje.