Naar project

Campagne "Binnen roken is nooit oké"

Meeroken is ongezond.  Dat weten de meeste ouders wel.  Maar wat veel rokende ouders niet beseffen, is hoe lang de rookdeeltjes in huis blijven: in de lucht en op de meubels, de kleren en het speelgoed. 

Om hun kinderen te beschermen tegen meeroken doen ze vaak dingen die niet helpen, zoals roken onder de dampkap of aan het open raam. Zo zitten in Vlaanderen zo’n 36.000 kinderen nog elke dag in de rook.

De ingrediënten van de campagne
De campagne 'Binnen roken is nooit oké' van Kom op tegen Kanker in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven bestaat onder andere uit televisiespots op één en VTM en een informatiefolder voor de rokende ouder. De spots en de folder verwijzen naar de website nooitbinnenroken.be waar rokende ouders o.a. via een quiz vernemen hoe schadelijk meeroken voor hun kinderen is, wat de misverstanden zijn en waar ze tips vinden om hun gedrag aan te passen.

Hoe draagt u bij tot het succes van campagne? 
  • Verspreid mee de boodschap aan de hand van de communicatiematerialen die je hieronder kan bestellen of downloaden.
  • Spreek ouders aan. Je komt als intermediair in contact met rokende ouders. Je kan de ouders tips en advies geven over het rookvrij maken van hun huis en auto. Via deze online vorming kom je hier meer over te weten.