Meeroken is geen binnenpretje, praat erover

Meeroken is ongezond. Dat weten de meeste ouders die binnen roken wel. Maar ze beseffen vaak niet hoelang de rookdeeltjes in huis blijven: in de lucht, maar ook op meubels, kleren en speelgoed. Om hun kinderen te beschermen tegen hun rook, doen ze vaak dingen die niet helpen, zoals roken onder de dampkap of bij een open raam.

Hun intenties zijn positief, maar het resultaat is dat niet. Want in Vlaanderen zitten nog altijd zo’n 68.000 kinderen elke dag in tabaksrook.

Wil je die kinderen en hun ouders helpen? Ga dan met hen in gesprek. Dat is niet altijd evident. Maar toch kun je zo in weinig tijd heel wat bereiken. Met het project ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’ helpen we jou hiermee. 

Volg de online vorming

In deze online vorming kan je voorbeeldgesprekken oefenen, concrete tips ontdekken en en een quiz spelen om vertrouwd te geraken met het onderwerp passief roken en de principes van motiverende gespreksvoering.

Bereid je goed voor op een gesprek

Hoe ga je een gesprek aan over binnen roken? Hoe kun je het gesprek zo goed mogelijk laten verlopen? Lees onze praktische richtlijnen voor een optimaal gesprek.

Ontdek alle projectmaterialen

In dit overzicht vind je alle materialen die je kunt gebruiken om ouders te sensibiliseren over roken in huis. Het materiaal kan ook een perfecte aanleiding bieden om je gesprek te starten.