Meeroken is geen binnenpretje, praat erover

Naar project

Gebruik de gesprekstool tijdens je gesprek

Deze handige tool ondersteunt je tijdens het gesprek zelf. Ze helpt je om in een korte tijdspanne een laagdrempelig gesprek te voeren over buiten roken. Tijdens het gesprek voorziet de tool de nodige geheugensteuntjes en ruimte om zaken te noteren: een notitie voor jezelf of concrete acties die je met je cliënt hebt besproken. Deze notities kan je afprinten, al dan niet samen met de infofiche voor de cliënt. 

Wil u deelnemen aan een korte evaluatie over de gesprekstool? Maximaal vijf minuten.  Bedankt!  Input van gebruikers én niet gebruikers is welkom.

Bekijk ook

Volg de online vorming

In deze online vorming kan je voorbeeldgesprekken oefenen, concrete tips ontdekken en en een quiz spelen om vertrouwd te geraken met het onderwerp passief roken en de principes van motiverende gespreksvoering.

Ontdek ons vormingsaanbod en schrijf je in

De Logo's organiseren lokale vormingen over dit project. Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden en een inschrijvingsformulier.

Geef als zorgverlener de beste ondersteuning

Welke ondersteuning hebben ouders nodig om hun huis rookvrij te maken? Hoe help je ouders via een gesprek? Met welke materialen kun je hen sensibiliseren?  

Bereid je goed voor op een gesprek

Hoe ga je een gesprek aan over binnen roken? Hoe kun je het gesprek zo goed mogelijk laten verlopen? Lees onze praktische richtlijnen voor een optimaal gesprek.

Gebruik de gesprekstool tijdens je gesprek

Met deze handige tool beschik je over een geheugensteuntje tijdens het gesprek zelf. Je krijgt aandachtspunten en goede voorbeelden snel op je scherm te zien.
 

Ontdek alle projectmaterialen

In dit overzicht vind je alle materialen die je kunt gebruiken om ouders te sensibiliseren over roken in huis. Het materiaal kan ook een perfecte aanleiding bieden om je gesprek te starten.

naar overzicht


NOTITIES
MAKEN

Notities voor jezelf

Bezig met opslaan...
Opgeslaan!
Eigen notities

Acties voor de cliënt

Bezig met opslaan...
Opgeslaan!
Infofiche cliënt Infofiche cliënt + acties