Ontdek alle projectmaterialen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Logo's, Zorg en Gezondheid en Kom op tegen Kanker hebben verschillende promotiematerialen ontwikkeld voor het project ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’ en de campagne 'Binnen roken is nooit oké'.
Deze materialen kan je gebruiken om als zorgverlener je gesprekken met je cliënt te ondersteunen.

Bestel of leen gratis het promotiemateriaal:

Voor je cliënt:

  • stickers

  • folder

  • infofiche

  • website

Voor je wachtzaal: 

  • display voor folders

  • poster

  • animatie beeldscherm

  • banner

  • wachtzaalpancarte 

De infofiche, stickers en folder kan je meegeven aan je cliënt. Informeer hem/haar over de website nooitbinnenroken.be. Zo stimuleer je hem/haar om actie te ondernemen.

Ga ook in gesprek met je cliënt om hem te motiveren tot actie ondernemen. Hoe je dat kunt doen, ontdek je op deze website, ondere andere in de online vorming.

De display voor folders, banner, poster, wachtzaalpancarte of animatie beeldscherm kan je gebruiken om je wachtzaal in te kleden.

De digitale banners, filmpjes of voorbeeldartikels kan je gebruiken om via verschillende media te verspreiden (tijdschriften, websites, ...)

Bekijk ook

Volg de online vorming

In deze online vorming kan je voorbeeldgesprekken oefenen, concrete tips ontdekken en en een quiz spelen om vertrouwd te geraken met het onderwerp passief roken en de principes van motiverende gespreksvoering.

Ontdek ons vormingsaanbod en schrijf je in

De Logo's organiseren lokale vormingen over dit project. Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden en een inschrijvingsformulier.

Geef als zorgverlener de beste ondersteuning

Welke ondersteuning hebben ouders nodig om hun huis rookvrij te maken? Hoe help je ouders via een gesprek? Met welke materialen kun je hen sensibiliseren?  

Bereid je goed voor op een gesprek

Hoe ga je een gesprek aan over binnen roken? Hoe kun je het gesprek zo goed mogelijk laten verlopen? Lees onze praktische richtlijnen voor een optimaal gesprek.

Gebruik de gesprekstool tijdens je gesprek

Met deze handige tool beschik je over een geheugensteuntje tijdens het gesprek zelf. Je krijgt aandachtspunten en goede voorbeelden snel op je scherm te zien.
 

Ontdek alle projectmaterialen

In dit overzicht vind je alle materialen die je kunt gebruiken om ouders te sensibiliseren over roken in huis. Het materiaal kan ook een perfecte aanleiding bieden om je gesprek te starten.

naar overzicht