Kinderen bevinden zich in een cruciale fase in hun fysieke en mentale ontwikkeling. Volgens talrijke internationale onderzoeken en de Wereldgezondheidsorganisatie hebben luchtvervuiling en andere omgevingsfactoren een belangrijke invloed op de gezondheid van kleine kinderen.

Aandacht voor een gezond binnenmilieu en dagdagelijkse werking zijn daarom erg belangrijk.  Bij het bouwen en inrichten van een kinderdagverblijf is ook de omgeving belangrijk.  Indien het kinderdagverblijf aan een drukke straat ligt, vind je hier tips om een gezonde binnenlucht te bekomen.

Deze actiefiche bundelt alle initiatieven en educatieve materialen die mee kunnen zorgen voor een gezonde binnenlucht in jouw kinderopvang:

Hoe maak je van jouw kinderopvang een gezonde opvang?

Ben je een initiatiefnemer, medewerker, ondersteuner of uitbater van een kinderopvang? Dan kan je bij de gezondheidsthema's op onze website heel wat informatie vinden over de verschillende omgevingsfactoren die de gezondheid van kinderen kunnen beïnvloeden. Bij elke factor zijn heel wat aanbevelingen te vinden over hoe je gezondheidsproblemen kan voorkomen.

De leidraad voor de kinderopvang van het Agentschap Zorg en Gezondheid vat alles samen. Ook bij de medisch milieukundigen kan je terecht voor extra informatie, vragen, vormingen of specifiek advies.

Projecten voor kinderopvang

Bekijk alle projectenOndersteuning door MMK

Heb je een specifieke vraag over een onderwerp? Of wens je gewoon meer informatie over ons aanbod? Neem contact op met de medisch milieukundige van het logo van je regio.


Partners

logo: Dienst Milieu & Gezondheid (dLNE)
logo: Kind & Gezin